Workshop enneagram: 'Succes begint bij jezelf' 

Om als team succes te kunnen boeken, is goede samenwerking van groot belang. En goed samenwerken kun je alleen als je elkaar kent, elkaar respecteert en bereid bent van elkaar te leren.

Het enneagram is een uitstekend instrument dat teamleden kan helpen een dergelijke open en respectvolle verhouding tot elkaar aan te leren.

Het enneagram is een eeuwenoud model dat negen persoonlijkheidstypes en hun onderlinge relatie beschrijft. Elk type hanteert zijn eigen strategie van denken, doen en laten die soms succes oplevert, maar ook beperkingen met zich meebrengt. Het enneagram geeft inzicht in de 'gebruiksaanwijzing' van jezelf en van de mensen om je heen. Maakt ook duidelijk wat je van elkaar kunt leren. Dat geeft rust, richting en kracht tegelijk.

Onderwerpen die in de workshop aan de orde komen zijn:

  • Wat is het enneagram?
  • De kenmerken van de negen enneagram-types
  • Bepaal je eigen enneagram-type
  • Hoe kan het enneagram je helpen om beter 'in je vel te zitten' en betere relaties met anderen te onderhouden c.q. beter met elkaar samen te werken?

In een groep van maximaal tien personen wisselen we ervaringen uit. Serieuze kost en humor wisselen elkaar af; van de deelnemers verwachten we een open instelling en een gezond relativeringsvermogen.

Waardevol als teambuilding-activiteit of als doe-, denk- en praatdag met vrienden en/of familieleden.

Locatie: RTV-studio Omroep Brabant Son
Tijdsduur: 9.00-16.30 uur
Deelnamekosten: 145 euro p.p. inclusief reader en lunch

Meer informatie